Seminar: Peranan Agama Menangani Masalah Sosial


Assalamualaikum.  Salam Sejahtera.

Alhamdulillah, saya berkesempatan menghadiri seminar tersebut pada 8-9 Disember yang lepas di Dewan Besar IKIM, Kuala Lumpur. Dah lama tak pergi KL. Baru ada kesempatan, itu pun di saat akhir, kerana masalah kewangan yang dihadapi oleh jabatan.

Majlis telah dirasmikan oleh YABhg. Tun Abdullah bin Hj. Ahmad Badawi, selaku Pengerusi IKIM. 

Majlis penutupan pula telah disempurnakan oleh YBhg. Datuk Nik Mustapha bin Hj. Nik Hassan, Ketua Pengarah IKIM.
 Tag Peserta

  
 Majlis Perasmian

Peserta Seminar dari seluruh Malaysia
 
 Majlis Penutupan

Belum ada kesempatan yang 'lebih' nak kemaskinikan ruang ini.
Terima kasih kunjungan anda.

7 Response to "Seminar: Peranan Agama Menangani Masalah Sosial"

  1. Kalau agama menjadi pegangan InsyaAllah, jalan hidup sentiasa benar landasannya.


    Salam.

    Abd Razak says:

    Assalamualaikum..

    Moga kitak sihat hendaknya..

    Mudah-mudahan segala usaha menghasilkan kejayaan...

    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    Salam Ziarah buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    adoiiii sorry banyak tertinggal entry ko ni.... bussy sejak-sejak ni....

    Islam itu cara hidup... kita berpegang pada agama Insya Allah ... gejala sosial akan dapat dibendung

    SALAM,
    TERIMA KASIH ATAS PERKONGSIAN. INGIN JUGA NAK TAHU APA RESOLUSI SEMINAR UTK MENANGANI MASALAH SOSIAL NI !

    Assalamu'alaikum..

    Jika cara penyelesaian berpaksikan agama, sudah pasti nusrah ALLAH akan kita perolehi, insyaALLAH sama-samalah kita doakan demi kesejahteraan kita semua sebagai ummat Nabi SAW..

    Jazakallah~

    Admin P@P says:

    Assalamualaikum.

    Terima kasih atas pandangan balas rakan bloggers terhadap apa yang saya telah paparkan.

    Saya kongsikan rumusan salah satu kertas kerja di seminar tersebut untuk faedah dan panduan bersama dalam 'terbitan terbaharu' saya.

    TQ

    Anonymous says:

    saya nak cari isi kandungan seminar tu.

Powered by Blogger